Frågor om DROP-it

Här hittar du svar på vanliga frågor som andra ställt till oss om DROP-it. Kanske hittar du svaret på din fråga här.

Om man har torra ögon kan man också få röda ögonen eftersom man t.ex. ofta gnider sig i ögonen när de känns torra. Om du känner att du har torra ögon hela tiden, då är det bättre att ta DROP-it Moisturize, eftersom den fuktande effekten är större än av DROP-it Brightness.
Nej, DROP-it är inte testat på djur.
Natriumhyaluronsyra är en fuktgivande substans som också används i hudkräm som fuktgivande ämne och som är huvudingrediens av Drop-it Moisturize tillsammans med aloe vera.
DROP-it ögondroppar är en isotonisk koksaltlösning med samma salthalt och pH-värde som tårvätskan. Det är därmed är en mycket skonsam rensning och befuktning av ögonen.
Att vi rekommenderar en användning av max 30 dagar beror på att det inte finns några långtidsstudier på produkten. Det går dock bra att fortsätta ta produkten efter ett kort uppehåll efter 30 dagar.
De aktiva ingredienserna är extrakt från kamomill och ögontröst i samband med en pH-neutral koksaltlösning som är mycket skonsam för ögonen. Denna liknar tårvätskan på hornhinnan. Kamomill är antibakteriell, minskar inflammationer (hud och slemhinnor)och ökar sårläkning. Ögontröst drar ihop de små kapillärerna/blodkärlen och minskar inflammationen.
Storleken på pipetten följer en standardverkyg (standardform) av tillverkaren. Att ampullerna ”bara” innehåller 2 ml är för att de endast skall räcka som en engångsprodukt till båda ögonen. En större volym kan kanske uppmuntra konsumenten att spara kvarvarande lösning för senare bruk. Detta är naturligtvis inte lämpligt, då lösningen efter öppnandet inte längre är steril.
Personer som vet att de är allergiska mot kamomill eller korgblommar bör inte ta DROP-it Brightness. Det händer även att personer som är allergiska mot pollen kan ha en så kallad korsreaktion och reagerar på kamomill. Vi kan därför inte rekommendera dropparna till pollenallergiker om man inte definitivt vet att man tål kamomill och ögontröst.
DROP-it Brightness har en fuktande och smörjande effekt på ögonen när den appliceras. Därefter kan själva irritationen och rodnaden lugna ner sig och det kan ta ett par timmar upp till ett par dagar tills rodnaden är fullständigt försvunnen beroende av hur stora problemen är från början.
Ögontröst (Euphrasia officinalis) är en växt som användes redan hos grekerna i antiken mot ögonbesvär. Växtsläkten tillhör familjen snyltrotsväxter, som innefattar flera olika arter som växer i mellersta och norra Europa. Ögontröst innehåller ämnen som har en astringent effekt (dra ihop de små kapillärerna/blodkärl i ögat) och som minskar inflammation. Ögontröst finns i DROP-it Brightness.
Ja, liknande produkter används av veterinärer för att skölja sår och under operationer.